Cerere de oferta

Intrebari si raspunsuri

Este nevoie de accesorii speciale de montaj?

Da, Carboplak poate furniza si accesoriile aferente

Policarbonatul se poate curba?

Da, placile din policarbonat celular se pot curba la rece,la o raza de curbura calculata ca grosimea placii mm x 150

Cum se pot curati placile din policarbonat?

Pentru curatirea placilor CARBOPLAK:

  • Nu se vor folosi nici intr-un caz solutii apoase continand solventi sau substante abrazive si agresive.
  • Se vor utiliza, de regula, solutii de sapun (detergente), nealcaline, calde dar nu fierbinti si bureti moi.
  • Daca este necesar se va repeta operatiunea de mai multe ori.
  • Se va clati cu apa calduta si se va sterge cu grija cu o panza moale .
  • Micile zgarieturi superficiale datorate abraziunii pot fi eliminate cu pasta de lustruire , care se va intinde pe placa inainte de a clati cu apa calduta sau inainte de a utiliza detergentul neagresiv.
  • Urmele de grasime si de vopsea proaspata pot fi eliminate aplicand rapid si usor pe placa fie alcool, fie benzina sau un solvent neagresiv. De asemenea se poate clati imediat, in mod abundent cu apa calda continand un detergent neagresiv.

Cum se stie care din fete este protejata la UV?

Foliile din policarbonat sunt protejate impotriva zgarieturilor pe ambele fete, cu o folie de polietilena subtire, iar pe fata protejata la UV a placilor folia de polietilena este inscritionata. Folia de polietilena de pe verso este complet transparenta. Recomandam ca foliile de protectie sa fie indepartate doar la finalizarea lucrarilor de montaj tocmai pentru a evita riscul unui montaj defectuos al placilor.

Placile din policarbonat se pot gauri?

Pentru gaurirea placilor CARBOPLAK se vor folosi burghie conice cu viteza mare (1.000 pana la 1.500 rotatii /min.) Gaurile trebuie date la o distanta nu mai mica de 10 mm de la marginea placii. Atentie ca diametrele gaurilor sa fie mai mari decat cel al suruburilor ( ex: 10 – 12mm pentru suruburi de 6 mm), aceasta pentru a lua in calcul si fenomenul de dilatatie.

Cum se fixeaza placile din policarbonat?

Placile din policarbonat se fixeaza mecanic cu ajutorul suruburilor autofiletante cu garnituraluindu-se in calcul coeficientul de dilatare termica: de 6,5 X10-5K-1 corespunzator unei dilatari de 0,065 mm/mx 0C. Se recomanda a se prevedea prinderea placii intr-o structura adecvata.

Cadrul in care se vor fixa placile CARBOPLAK poate fi din material plastic, aluminiu sau din metal. Se recomanda a se prevedea prinderea placii intr-o structura adecvata. Pentru fiecare prindere trebuie sa se prevada urmatoarele rosturi de dilatatie:

Lungime

Rost de dilatatie

500 mm

3 mm

1000 mm

5 mm

1500 mm

7 mm

2000 mm

10 mm

3000 mm

15 mm